Praznik KS Ljubečna od 11. 6. do 14. 6. 2014

Spoštovani !

Letos je v našo deželo prav sramežljivo prišla pomlad. Prešteli bi lahko tistih nekaj sončnih dni. Kljub temu se je narava razbohotila in se odela v čudovite barve.

V tem času sta nas obiskali dolgonogi beli štorklji in si prav naš kraj izbrali za svoje domovanje. Vsi smo se ju razveselili ter jima ob radovednem opazovanju pripravili dobrodošlico.

Gnezdece sta si uredila ob glavni cesti, kjer imata razgled na vse strani naše KS. Prinesli sta vznemirjenje in pričakovanje. Simbolizirata otroški jok in kot da bi vedeli, da že dolgo čakamo na večji vrtec. Še malo, pa se bo vesel otroški živžav preselil v večje prostore, kjer bodo vključeni tudi malčki. Naj bo nov začetek uspešen tako za otroke kot tudi njihove
strokovne delavke.

Ko ju opazujemo, kako skrbita za svoj naraščaj, si izkazujeta medsebojno spoštovanje in pomoč, nehote okrcata vse tiste, ki so na te vrednote že pozabili. Morda bomo ob njunem vzgledu prepoznali vrednote, ki jih kot ljudje lahko podarjamo drug drugemu. To nas dela boljše, drugačne in prepoznavne. To si želimo tudi za naš kraj Ljubečno.

Verjetno nas povabilo na udeležbo krajevnega praznika, vsaj malo poenoti z njima. Ker vemo, da vsi ne zmorete priti na slavnostni del praznika, vam vsako leto ponudimo večje število različnih aktivnosti, od kulturnih do športnih – in verjetno vam bo uspelo sodelovati vsaj na eni od teh – mogoče vsaj kot gledalec. TO JE NAŠ PRAZNIK.

Program prireditev ob prazniku KS Ljubečna:

Sreda, 11.6.2014 ob:

  • 19:30 uri koncert MoPZ KUD Ljubečna in z gosti MePZ FORTE iz Vojnika;

Četrtek, 12.6.2014 ob:

  • 15. uri RUSKO KEGLANJE za domom krajanov Ljubečna;
  • 18. uri kolesarjenje po obronkih KS Ljubečna, start pri OŠ Ljubečna;

Petek, 13.6.2014 ob:

  • 17 . uri pohod na Sv. Tomaž;

Sobota, 14.6.2014 ob:

  • 9. uri: športne prireditve: streljanje z zračno puško, odbojka. nogomet, košarka;
  • 18. uri OSREDNJA PRIREDITEV PRAZNIKA KS LJUBEČNA na prireditvenem prostoru PGD Ljubečna

Nedelja, 15.6.2014 ob:

  • 9. uri meddruštveno pionirsko tekmovanje za memorial Stanka Leskovška.

 

Ta vnos je bil objavljen v Neuvrščeni. Zaznamek za trajno povezavo.